Deltag i en gruppe

Det er vigtigt at man nøje overvejer, om en selvhjælpsgruppe er det rigtige. For at alle i gruppen skal få så stort udbytte af forløbet som muligt, er det vigtigt man møder hver gang og kun melder afbud, såfremt man med god grund er forhindret. I grupperne bruger man meget tid på at modtage nye medlemmer, og det er derfor frustrerende for gruppen, hvis den løbende skal modtage nye medlemmer, der forsvinder efter få gange eller møder ustabilt.

For at deltage i en selvhjælpsgruppe skal du:

  • Være ude af en hver form for misbrug
  • Være indstillet på at påtage dig et medansvar for, at gruppen kan fungere. Det vil sige, du har mødepligt og skal melde afbud, hvis du skulle blive forhindret.
  • Ikke være dårligere end at du både er i stand til at give (lytte til andre) og modtage. Hvis du er så dårlig, at du ikke kan rumme andres problemer, må vi henstille til, at du først søger behandling, hvorefter du kan vende tilbage og deltage i en af vores grupper.
  • Ikke have en psykisk lidelse, som personlighedsforstyrrelser, maniodepressive tilstande, psykoser, skizofreni eller lignende. I disse tilfælde vil du blive henvist til andre relevante patientforeninger, da vi desværre ikke har kapacitet til at yde støtte til personer med disse lidelser.
  • Vil du deltage i en selvhjælpsgruppe så kontakt os på telefon 7175 9096 eller mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.